Εξέλιξη...

Ζούμε σε έναν κόσμο που πηγαίνει πολύ γρήγορα, στην τεχνολογία, στις συνήθειες μας και στην καθημερινότητα μας. Σε όλη αυτή την διαδρομή που κάνει ο καθένας μας είναι απαραίτητο, πιστεύω, να προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα μυαλά μας στην θέση τους. Η εξέλιξη του καθένα είναι κάτι πολύ προσωπικό, κάτι που το κυνηγάμε μόνοι μας, το θέλουμε και γίνεται κτήμα μας ή καλύτερα απόκτημα μας και αποτελεί την προίκα του καθενός, που αυτό τον οδηγεί στο να γίνει καλύτερος και φυσικά σοφότερος.

Η γνώση ποτέ δεν ήταν πρόβλημα και με τα σύγχρονα μέσα, όπως το διαδίκτυο, είναι κάτι που πλημυρίζει τον κόσμο και μεταδίδεται τόσο γρήγορα που πολλές φορές δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις! Οι πληροφορίες είναι μυριάδες και μαζί με αυτές μας κατακλύζουν και οι απόψεις, γιατί όπως ξέρουμε ο καθένας μας έχει και από μία άποψη. Το πώς βλέπουμε τα πράγματα που συμβαίνουν τριγύρω και πως τα αντιλαμβανόμαστε είναι κάτι που μας σχηματίζει μία γνώμη και όταν μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό που γίνεται, τότε έχουμε και άποψη, ή μάλλον τότε θα έπρεπε να έχουμε άποψη!

Όλα αυτά που ζούμε, με τα χρόνια, γίνονται εμπειρίες και η εμπειρία είναι το μόνο που δεν μπορεί να διδαχτεί. Από την πείρα όμως μπορείς να βγάλεις ωραία συμπεράσματα και να ασχοληθείς με αυτό που έχει πραγματική σημασία, αυτό που είναι το αναγκαίο και αυτό που πρέπει, όχι αυτό που σου υποδεικνύουν αυτοί που έχουν τα ανάλογα συμφέροντα.  

Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος από την εκπαίδευση, να μπορείς να μαθαίνεις από τα λάθη του άλλου και να αποφεύγεις να κάνεις τα δικά σου. Ουσιαστικά αυτό πληρώνεις σε ένα σεμινάριο, την εμπειρία του εκπαιδευτή που θα σου δώσει και θα γλυτώσεις πολλαπλάσια χρήματα και πολύ χρόνο, από την περίπτωση να το μάθαινες με την εμπειρική μέθοδο.  Το προσόν του κάθε εκπαιδευτή βέβαια είναι να μπορεί να σου μεταδώσει την εμπειρία του με απλά λόγια, να σου δίνει να αντιληφθείς το λάθος και να σε βάζει να ψάξεις για το παραπάνω. Λέω ότι μέσα στην δουλειά μας είναι να σπείρουμε τα μικρόβια της δημιουργίας στους μαθητές μας, έτσι ώστε να ψάξουν μόνοι τους να βρουν τον δρόμο της προσωπικής του εξέλιξης.

Αυτή η εμπειρία είναι και η δικιά μας προίκα και αυτό είναι η προσωπική μας κατάθεση στα σεμινάρια που κάνουμε. Γι αυτό τον λόγο, μετά από πολύ μελέτη και ώρες δουλειάς, αλλάξαμε την ροή των σεμιναρίων που κάνουμε στην σχολή. Πλέον έχουμε 14 σεμινάρια που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τον κλάδο μας. Τα σεμινάρια αυτά είναι πιο κοντά στις ανάγκες του επαγγελματία και απολύτως αναγκαία σε όλες τις επιχειρήσεις. Η συχνότητα των σεμιναρίων γίνεται κάθε μήνα και ο εκπαιδευόμενος μπορεί να τα παρακολουθήσει σε όποια περίοδο τον εξυπηρετεί. Στο τέλος όλων θα λαμβάνει ένα πτυχίο “ Επαγγελματία Barista” που θα του δίνει τις γνώσεις να εργαστεί με αξιώσεις στον επισιτιστικό χώρο με ειδικότητα στον καφέ

.

Η ομάδα μας περιστοιχίζεται από επαγγελματίες που είναι ενεργοί στον χώρο και με εμπειρία που εμπλουτίζεται διαρκώς. Όσο οι εκπαιδευτές μας είναι ανήσυχοι, τόσο περισσότερο οι σπουδαστές θα κερδίζουν.

Join us!