Ανοίξαμε!

Οι ώρες και οι μέρες περνούν πιο γρήγορα από εμάς και είναι πολύ δύσκολο να τα προλάβεις όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Οι δουλειές τρέχουν, οι άνθρωποι και οι συνεργάτες είναι πλέον πολλοί, αυτά που πρέπει και είναι αναγκαία να γίνουν είναι πολλά και ο χρόνος είναι πάντα αμίληκτος. Η σχολή είναι πλέον γεγονός. Ένα γεγονός, για να πω την αλήθεια, που αναγκάστηκα να κάνω, χωρίς να λέω ότι δεν μου αρέσει, από τις καταστάσεις που με οδήγησαν εδώ. Οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και δεν τους πιάνεις πουθενά, οι άγραφοι νόμοι της αγοράς εμπεριέχουν μεγάλες δόσεις ανανδρίας, που αναγκάζουν τους άνανδρους να κινούνται υποχθόνια και να κάνουν συμμαχίες με αυτούς που στο παρελθόν έδιναν ως παραδείγματα προς αποφυγή. Όταν γλύφεις εκεί που φτύνεις, το σίγουρο είναι ότι δεν έχει καλή γεύση! Για να ξεκαθαρίσω όμως αυτό που λέω ότι "αναγκάστηκα" να κάνω την σχολή, έχει να κάνει πιο πολύ από όλους εσάς που το θέλατε. Με πλησίασαν πάρα πολλοί και με ρώτησαν, πως μπορούμε να προπονηθούμε για έναν διαγωνισμό? Θα μας προπονήσεις? Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, να βελτιωθούμε και να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας πιο γρήγορα? Πως μπορούμε να αναλύσουμε όλα αυτά που γίνονται στον χώρο μας και κανένας δεν μας λέει τι και γιατί? Όλα αυτά όμως χρειάζονται έναν χώρο, ζεστό, με καφετζήδικη διάθεση, αρώματα και εξοπλισμό. Έναν χώρο που δημιουργήσαμε με τον Μανώλη για να το κάνουμε δεύτερο σπίτι μας. Να είναι ο χώρος που θα κάνουμε τα πειράματα μας, θα φτιάχνουμε τα καφεδάκια μας και θα έρχεται η παρέα μας. Δηλαδή ...εσείς! Ο χώρος θέλουμε να είναι πρώτα παρεΐστικος και μετά αυστηρός. Να μπορούμε να ανταλλάζουμε απόψεις, να βρίσκουμε τα υπερ και τα κατά, να καίμε κάνα γάλα και να προπονούμαστε με σκοπό την εξέλιξη του εαυτού μας πάνω από όλα. Αυτό θέλουμε να είναι το "The Barista Way school" , η αφορμή και η αιτία για καινούργια, ωραία και σπουδαία πράγματα που θα κατακτήσουμε όλοι μαζί. Η σχολή άνοιξε, τα πρώτα σεμινάρια μας έδειξαν ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με την δουλειά μας και θέλει να μας στηρίξει, ο χώρος είναι καταπληκτικός και η αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Σας περιμένουμε λοιπόν για να γίνουμε όλοι μια κοινότητα barista που θα έχει μόνο επιτυχίες!