Γιατί παγωτό?

Είναι πολλοί αυτοί που μας ρώτησαν γιατί κάνουμε σεμινάριο παγωτού και η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και κανένας δεν μας το έχει δείξει! Όλοι ξέρουμε ότι το παγωτό σε μία καφετέρια είναι από τα προϊόντα που μας φέρνουν πολύ κέρδος αλλά κανένας δεν το κάνει μόνος του γιατί νομίζει ότι είναι δύσκολο. Σε αυτό το σεμινάριο προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι το παγωτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας πάνω στο Bar, με αποκλειστικά αγνά υλικά που εμείς έχουμε επιλέξει και με την δικιά μας συνταγή που εννοείτε ότι θα βγάλει την δικιά μας αποκλειστική γεύση. Το παγωτό θα πρέπει να είναι και αυτό σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα του μαγαζιού που το σερβίρει και οι συνταγές θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το ύφος και την κουλτούρα του μαγαζιού.IMG_20141026_212008[1] Όλοι έχουμε παγωτό στο μαγαζί μας αλλά έχουμε συνηθίσει να πουλάμε μόνο τις κλασικές και τετριμμένες γεύσεις που μας δίνουν οι παγωτοβιομηχανίες. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα και φιστίκι και ίσως να είπα και πολλές. Μα φυσικά, δεν χρειάζονται άλλες εφόσον μόνο αυτές δουλεύουν! Όχι, όχι, όχι! Είναι απαραίτητο να βγούμε από τα κλισέ και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την διαφορά μόνοι μας. Μάθαμε να κάνουμε έναν καφέ που να είναι αξιοπρεπής, μια γευστική σοκολάτα, ένα καλό τσάι και θα αφήσουμε το παγωτό έτσι? Η τάση είναι “back to the roots”, επιστροφή στο παραδοσιακό, στις γεύσεις που έχουμε ξεχάσει από την ημέρα που μας χτύπησε την πόρτα η βιομηχανοποίηση των τροφών, στα αγνά υλικά και όχι στα μίγματα που μας κατατρώνε όταν τα τρώμε! Πρέπει βέβαια να δουλέψουμε και λίγο παραπάνω, να προσπαθήσουμε, να μάθουμε, να πειραματιστούμε και στο τέλος να προσπαθήσουμε να γίνουμε διάσημοι για την συνταγή που κάναμε! Στην σχολή θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου είδους σεμινάρια για να μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε τον Barista και λίγο Chef. Αυτός είναι και ο τρόπος της εξέλιξης, ο τρόπος της γεύσης και ο τρόπος που ονειρευόμαστε την δουλειά μας. Να γίνουμε λίγο πιο καλοί σε αυτό που αγαπάμε και μας ταΐζει, να μάθουμε από τους Chef, να μας πούνε κάποια μυστικά και να μας μυήσουν στα μονοπάτια της γεύσης και της δημιουργίας.IMG_20141026_195905[1] Το σεμινάριο θα το κάνει ο Chef Γιώργος Καραγιάννης και ως σημειώσεις ο κάθε μαθητής θα πάρει και το βιβλίο του Chef “Παγωτά και Γρανίτες” με απίστευτες συνταγές για αυτό που από μικροί λιγουρευόμαστε.