Η 3η έκδοση κυκλοφόρησε

Περνάνε τα χρόνια και όλα εξελίσσονται, όλα αλλάζουν και καινούργια πράγματα έρχονται να μας δελεάσουν, να μας συνεπάρουν, να μας προβληματίσουν. Όλοι εμείς οι καφετζήδες γινόμαστε πιο έμπειροι, πιο διαλλακτικοί και φυσικά πιο πολλοί. Οι πληροφορίες στην εποχή του διαδικτύου περνάνε με την ταχύτητα της αστραπής και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα τα δρώμενα του κόσμου, που δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν σχέση με εμάς, αλλά θέλουμε να δείχνουμε ενημερωμένοι. Η εξέλιξη είναι κάτι που έρχεται σίγουρα, περνάει από δίπλα σου και πρέπει, αν θέλεις να μην είσαι στάσιμος, να δεις τι έχει να σου πει, ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν τα πρώτα ρίσκα και να κρίνεις αν πραγματικά αξίζει κάτι μέσα από όλα αυτά που γίνονται. Πολλοί από εμάς αλλάξαμε συνήθειες, είδαμε τα πράματα πιο σφαιρικά, κάναμε περισσότερα πειράματα για να δούμε αν όντως είναι έτσι ή αν δεν μας βγαίνει και δημιουργήσαμε πιο εμπεριστατωμένες απόψεις στα θέματα του καφέ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ (3η ΕΚΔΟΣΗ) 3D Για κάποιους από εμάς, και το λέω από προσωπική πείρα, η ημέρα θα έπρεπε να έχει 36 ώρες τουλάχιστον. Άσε που όσο περνάν τα χρόνια εργαζόμαστε όλο και περισσότερο. Δημιουργούμε υποχρεώσεις που δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει, να τις αφήσουμε για ύστερα και στο τέλος να μην τις κάνουμε και μέσα στις πολλές υποχρεώσεις μου, θεωρώ ότι είναι και η εξέλιξη του βιβλίου μου. Αρκετοί τα αγάπησαν, κάποιοι το χλεύασαν χωρίς να το ξεφυλλίσουν και όλοι το έκριναν με τον τρόπο τους. Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε ότι είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και οι πωλήσεις του είναι σχετικά περιορισμένες. Παρόλα αυτά το έχουν τιμήσει 5000 άνθρωποι που το έχουν στα σπίτια τους και ίσως το συμβουλεύονται. Οι άνθρωποι αυτοί είναι που πρέπει να τους αφήσω ευχαριστημένους και τους υπόσχομαι ότι η προσπάθεια μου δεν θα σταματήσει εδώ. Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και τώρα βγήκε η 3η έκδοση του που προσπαθώ κάθε φορά να το κάνω καλύτερο. eksofiilo kafe-001 Αυτή η έκδοση σε σχέση με την προηγούμενη έχει σχεδόν 90 σελίδες παραπάνω, περισσότερα θέματα, μεγαλύτερη ανάλυση σε μερικά προηγούμενα, περισσότερες μεθόδους παρασκευής και συμβουλές για την νομοθεσία και την έναρξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν λέω, υπάρχουν σίγουρα κι άλλα θέματα που θα μπορούσα να αναλύσω όμως θα τα σκεφτώ να τα βάλω στην επόμενη έκδοση! Μέχρι να βγω στην σύνταξη θα έχει γίνει τόμος. Δείτε το, διαβάστε το, κρίνετε το, και αν έχετε κάποια ένσταση, παρατήρηση ή σχόλιο, θα χαρώ να μου το πείτε στέλνοντας μήνυμα στο mail: hello@thebaristaway.gr είτε για καλό, είτε για κακό. Όλα είναι δεκτά και οι παρατηρήσεις σας σίγουρα θα με κάνουν καλύτερο και θα μου δώσουν πάτημα για να δημιουργήσω περισσότερες σελίδες στο μέλλον. Σας ευχαριστώ όλους που με διαβάζετε! Χρήστος Μανουσίδης The Barista Way team