Η ομάδα μας

The Barista Way Team

Η ομάδα μας συγκροτείται από επαγγελματίες του χώρου με μεγάλη γνώση της αγοράς και των αναγκών της. Οι άνθρωποι μας έχουν δουλέψει πολύ και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό που διδάσκουν. Όλοι είναι εν ενεργεία εκπαιδευτές και καταξιωμένοι στον χώρο τους με κοινή αποδοχή από την αγορά.

Χρήστος Μανουσίδης

Founder - Chief Barista Trainer

Ο Χρήστος Μανουσίδης εργάζεται ως Barista Trainer από το 2004. ∆ιδάσκει για τον καφέ και το Latte Art σε σεµινάρια σε όλη την Ελλάδα. Είναι µέλος διεθνών οργανώσεων και ακαδημαϊκός υπεύθυνος της πιστοποίησης Barista της ACTA (τεχνοβλαστός του ΑΠΘ). Είναι µέλος της Ένωσης Μπάρµαν Ελλάδος, συγγραφέας του μοναδικού βιβλίου για τον καφέ στην Ελλάδα “το εγχειρίδιο του καφέ”.

 

Μανώλης Αϊλαμάκης

Barista Trainer

Ο Μάνος Αϊλαμάκης έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε διάφορες θέσεις. Έχει διατελέσει Head Barista, ιδιοκτήτης καφέ-εστιατορίου, αρτοποιός, και υπεύθυνος προσωπικού. Ασχολείται με την εκπαίδευση Barista καθημερινά και έχει βοηθήσει στην κατασκευή και λειτουργία πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καφέ, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, προώθησης προϊόντων, γευσιγνωσίας και γλυπτικής τροφίμων.

 

Άρτεμις Κουγιουμτζόγλου

Educational behavior

Η Άρτεμις Κουγιουμτζόγλου είναι στον χώρο της εστίασης ανέκαθεν. Με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια, έχει περάσει από όλα τα πόστα και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε διάφορες ειδικότητες πάνω στην εστίαση. Εργάζεται ως υπεύθυνη καταστήματος και προσωπικού σε café bar και έχει κάνει την δική της εργασία πάνω στην συμπεριφορά του προσωπικού και των πελατών. Οργανώνει, εξοπλίζει, διαχειρίζεται και στήνει εξ αρχής καταστήματα διαφόρων ειδών στον χώρο του φαγητού και του ποτού.

 

Μαρία Δαουτάκου

Επόπτρια δημόσιας υγείας

Η Μαρία Δαουτάκου είναιι επόπτρια Δημόσιας Υγείας (Υγιεινολόγος Τ.Ε.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MEd) στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ (Αρ. Μητρ.: 360201345), ΛΑΕΚ (Αρ. Μητρ.: 32033), υπεύθυνη επιστήμονας σε απεντομώσεις και μυοκτονίες (Αρ. Πρωτ. Αναγγ. Εν.: 13707/12-12-2014) και επιθεωρήτρια Συστημάτων Ποιότητας.
Ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Shop Support», συνεργάζεται με επιχειρήσεις σε θέματα υγειονομικά, αγορανομικά και ασφάλειας εργασίας, καθώς και με φορείς πιστοποίησης για επιθεωρήσεις Συστημάτων Ποιότητας.

 

Στέλιος Μαγουλάς
Bartending Trainer

Ο Στέλιος βρίσκεται στον χώρο της εστίασης, και συγκεκριμένα στον χώρο των μπαρ από το 2000! Η αγάπη του για εξερεύνηση , δημιουργία και μάθηση τον οδήγησε να ασχοληθεί με την χρησιμοποιήση μεσογειακών προϊόντων στα ποτά του , ώστε να δημιουργούν γευστικές αναμνήσεις ! Δουλεύει από το 2010 ως bar manager και head bartender σε διάφορα μαγαζιά! Είναι μέλος της ΕΜΕ και υπεύθυνος για θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης και οδήγησης.

 

Φώτης Σπίνος

Barista trainer

Ο Φώτης είναι ο εργάτης, ο εργασιομανής, ο ακούραστος barista με το ήρεμο βλέμμα. Εργάζεται στον χώρο για πάνω από δέκα χρόνια και έχει περάσει από όλα τα πόστα ενός μαγαζιού. Θέλει να βγάλει το καλύτερο από τον κάθε καφέ και τον πειράζει όταν αυτό δεν συμβαίνει. Βλέπει τα πάντα και κρίνει μόνο ότι έχει σημασία. Μαζί του η εκπαίδευση είναι σοβαρή υπόθεση.

 

Ιωάννα Δήμπαλη

Secretary

Η Ιωάννα είναι το δεξί ή το αριστερό χέρι της σχολής (δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα). Παρόλο που σπούδασε μικροβιολογία εργάστηκε σε Cafe και από τότε η ζωή της γέμισε καφεΐνη. Δεν ξέρει αν θα αλλάξει τον κόσμο αλλά εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση.   

 

Τηλέμαχος Φάτσης

Barista Trainer

Ο Τηλέμαχος εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 2008 περνώντας από διάφορα πόστα και αποκτώντας την εμπειρία που χρειάζεται. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για τον καφέ και το latte art και εργάζεται ως Barista Trainer σε μεγάλη εταιρεία εισαγωγής espresso από το 2013. Χωρίζει την ημέρα του μεταξύ του καφέ, που είναι η μεγάλη του αγάπη και του χορού, που είναι το μεγάλο του πάθος, αφού και τα δύο για να γίνουν χρειάζονται τα σωστά βήματα!

 

Τάσος Σταματιάδης

Chef

Ο Chef ala cart Σταματιάδης Αναστάσιος γεννημένος το 1977 στην Αθήνα και με αγάπη στην μαγειρική, είχε αποφασίσει ήδη από μικρός να κάνει το χόμπυ του επάγγελμα. Απόφοιτος της σχολής Chef d'Oeuvre με γνώσεις της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής. Με πολυετή πείρα και διακρίσεις σε πολυβραβευμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια (Πεντελικόν ,Ελούντα beach). Στο εστιατόριο Διόνυσος όπου βραβεύθηκε ως sous chef στο πλάι του chef Arno Mouchon. Στο Elounda bay (thalassa restaurant gourmet θαλασσινών.) Αυτόν τον καιρό θα τον βρείτε στο εστιατόριο Κουκουνάρι στον Χολαργό, που είναι βραβευμένο για την Ελληνική δημιουργική κουζίνα του.